Omgeving

't Bardehof ligt in een hele mooie streek,in een deelgemeente van de hoppestad Poperinge. Het bosachtig landschap biedt talrijke mogelijkheden voor jong en oud.

Hieronder vindt u enkele suggesties:

Feest van het paard te Krombeke
1 maal per jaar wordt in juni het kleine dorpje weer even het centrum van de Westhoek. Duizenden liefhebbers van paarden zijn er dan present voor Krombeke Koerse, een uiterst volkse versie van Waregem Koerse.
http://www.feestvanhetpaard.be/

Sint-Sixtusabdij (+/- 6km)
De abdij zelf kan je niet bezoeken maar je kan er wel nog een echte dienst bijwonen samen met de monniken. In de schaduw van de abdij ligt het ontmoetingscentrum "In de Vrede". Hier bevindt zicht het Claustrum waar je een virtuele rondleiding krijgt door de abdij.
"In de Vrede" degusteer je het "beste bier ter wereld", want de Trappisten van Westvleteren worden slechts hier geserveerd. De trappist is met uiterste zorg gebrouwen van zuivere natuurlijke grondstoffen in de plaatselijke Sint-Sixtusabdij. Zeker een bezoek waard!!
http://sintsixtus.be/

Waterparadijs De Kouter in Poperinge
Het ultra moderne zwembad is uitgerust met een recreatiebad met bruisbulten, glijbaan met lichteffecten, wildwaterkreek, golfslagbad, waterligbanken, peuterbad met speeltoestellen, whirlpool, sauna en Turks stoombad. 
http://www.zwembaddekouter.be/

Wandelen
In de buurt zijn er verschillende bewegwijzerde wandelingen zoals: de smokkeltocht, de groene ruimtewandeling, het tweebergenpad, het Dode Yzerpad,... 
Goed voor uren wandelplezier.
http://www.toerismewesthoek.be/nl/doen/wandelroutes

Fietsen / mountainbike
Het prachtig landschap biedt uren fietsplezier. Via de knooppunten kun je jouw eigen route plannen of je kan kiezen voor een reeds uitgestippelde route zoals: de Hoppelandroute, de schreveroute,...
Aan de mountainbikeroutes rond Poperinge beleven zowel beginnende mountainbikers als meer ervaren sporters veel plezier.
http://www.vlaanderen-fietsland.be/fietsroutes-regio/westhoek

Dierenpark De Zonnegloed
Opvangcentrum voor in en uitheemse dieren  

Outside Travel
Hou je van een dag vol actie en spanning, dan ben je bij Outside Travel aan het juiste adres. Quad, paintball, high ropes, wakeboard, mountainbike, urban golf, smokkeltocht, kano, gps-adventure,... De enthousiaste medewerkers serveren je een programma op maat.
http://www.outsideadventure.be/

De Kust
Even lekker uitwaaien op het strand, slenteren langs de dijk of genieten van een heerlijke maaltijd het kan allemaal. De kustgemeentes Koksijde, Nieuwpoort en de Panne bereik je langs filevrije wegen binnen het half uur.
http://www.dekust.be/nl

Pretparken
Plopsaland en Plopsaqua (+/- 30km)
http://www.plopsalanddepanne.be/nl
http://www.plopsaqua.be/nl
Bellewaerde (+/- 25km)

Ieper en Poperinge ontdekken en genieten
Ieper heeft heel wat te bieden! De charme van het middeleeuwse verleden en de vele herinneringen aan het woelige oorlogsverleden maken een uitstap naar Ieper vandaag onvergetelijk. De talrijke gezellige cafés, lekkere restaurants, mooie winkels, boeiende musea en andere trekpleisters maken een daguitstap naar Ieper onvergetelijk.

Poperinge, hoofdstad van de hop én van het goede leven, heeft alles te bieden waar foodies, wandelaars, fietsers,... op verzot zijn. Van de hop naar de keuken is immers maar een kleine stap. Op de menukaart van de restaurants proef je o.a. van Poperings standevleesch, mazarinetaart en hopscheuten, dit steeds vergezeld van een karaktervol streekbiertje. De vele Britse begraafplaatsen en oorlogsrelicten herinneren aan het verleden van Poperinge, als stad achter het front. Een bezoekje aan het Talbot house en Hopmuseum zijn zeker een aanrader.